undefined
Slide 3
Slide 2

Kwaliteit

Voor consumenten en patiënten is kwaliteit vanzelfsprekend. Producten en diensten moeten goed zijn. Of het nu gaat om voeding, apparatuur of medisch handelen. Mensen vertrouwen erop. Zeker als het gaat om de gezondheidszorg en specifieker nog het laboratoriumonderzoek.

Marktwerking heeft inmiddels ook zijn intrede gedaan in de gezondheidszorg. Producten en diensten moeten goedkoop en efficiënt geleverd worden. Dit mag echter nooit ten koste gaan van kwaliteit. De gezondheid van mensen is daarvoor te waardevol.

Laboratoria die erkend zijn door CCKL/RVA en een accreditatie hebben ontvangen, gaan zorgvuldig om met de aan hen toevertrouwde lichaamsmaterialen. Zij hebben een kwaliteitssysteem dat regelmatig getoetst wordt, zodat patiënt en zorgverzekeraar blijvend verzekerd zijn van kwaliteit. CCKL/RVA voert die onafhankelijke keuringen uit. Geaccrediteerde laboratoria zijn misschien niet altijd de goedkoopste, maar voldoen aantoonbaar aan alle kwaliteitseisen.

De locaties van Diagnost-IQ in het WFG en ZMC zijn in het bezit van de CCKL/RVA accreditatie.

Het WLZ is reeds in het bezit van de ISO/NEN-15189 certificering en momenteel wordt er hard gewerkt om op de andere laboratoria ook aan de ISO-15189 norm te kunnen voldoen, (zie www.cckl.nl).